Tandbehandling

Tandtjek på Nordkystens Dyrehospital
Skal vi hjælpe dig med at holde dit dyrs tænder sunde?

Lugter din hund eller kat nogle gange ud af munden?

Det er der nok en grund til. Mange dyreejere er desværre ikke klar over, at det er lige så vigtigt, at dyr får børstet tænder, som at vi mennesker får det.

Der er meget, du selv kan gøre. Det kan du læse mere om nederst på siden.

Vi anbefaler, at du både børster tænder på dit dyr hver dag og tager det til en professionel tandrensning mindst en gang om året. Udover at vi hjælper dig med at pleje dit dyrs tænder, giver disse besøg dig også en tryghed i, at vi løbende har dit dyr i hænderne. Også selv om det ikke fejler noget. Derfor kan vi hjælpe dig med at holde øje med, at alt er som det skal være.

Hvis dit dyr ikke får børstet tænder, kan det give flere problemer og sygdomme. Blandt andet parodontose, som gør, at dit dyr får løse og ømme tænder. Og selv om vi kan forebygge, at problemerne spreder sig, kan vi ikke udbedre den skade, der allerede er sket. Samtidig kan bakterierne fra parodontose udløse nogle alvorlige sygdomme.

Især hvis du har kat, er det vigtigt at holde øje med tænderne. Når en kat har huller i tænderne, bliver tænderne ædt op, og det er meget smertefuldt for katten. Er det først sket, er vores eneste mulighed at fjerne din kats tænder.

Så kom meget gerne mindst én gang om året, eller så hurtigt du opdager, at dit dyr har problemer i munden. Uanset hvornår du kontakter os, skal du vide, at vi selvfølgelig altid vil gøre alt for at hjælpe dig og din hund eller kat. 

Klik her for at se vores priser på tandbehandling. Du kan også læse vores brochurer om tandproblemer hos hunde og katte her.

 

Vi passer godt på dit dyr

For at rensningen bliver så skånsom som mulig, skal dit dyr være bedøvet, mens vi renser tænderne. Så du behøver ikke at være bekymret for, at din hund eller kat har smerter imens.

Før vi lægger dit dyr i narkose, tager vi selvfølgelig en grundig snak med dig om, hvad der skal ske, og du kan stille alle de spørgsmål, som du har brug for.

Når bedøvelsen virker, fjerner vi tandsten og tjekker tændernes fasthed og emalje. Til sidst pudser vi tænderne og skyller hele munden, så dit dyr er dejligt frisk i munden bagefter.

Fordi din hund eller kat skal i bedøvelse, indlægges den om morgenen og bliver typisk hos os til op af eftermiddagen, for at vi kan holde øje med, at alt er som det skal være.

Vi har på forhånd aftalt med dig, hvornår du kan hente dit kæledyr igen, så vi har god tid til at snakke med dig, når du kommer. Her fortæller vi dig, hvordan det er gået, og om der er noget, du skal være særligt opmærksom på.

Har du spørgsmål, så ring 49 20 30 16, og husk, at med vores VetPlan får du op til 50% rabat på tandrens med røntgen.

 

Sådan passer du bedre på dit dyrs tænder

Børst tænderne på din hund eller kat en gang om dagen. Du kan både få særlige tandbørster og særligt tandpasta, alt efter om du har en hund eller en kat. De første par gange du børster, kan du begynde med at børste på ydersiden af kindtænderne i overmunden og løbende børste flere og flere tænder. Når dit dyr har vænnet sig til at få børstet tænderne på ydersiden og er helt tryg ved det, kan du også begynde at børste på indersiden af tænderne.

Du kan også give dit dyr særligt tandrensende tyggeben og foder som supplement.

Kontakt os gerne for gode råd til vedligeholdelse af dit kæledyrs mundhygiejne.

 

Læs mere:

Tandsten hos kat
Tandkødsbetændelse hos hund
Tandsten hos hund
Huller i kattetænder