Fodervejledning

Vejledning om hundefoder
Ernæringsmæssig rådgivning til dit dyr!

På Nordkystens Dyrehospital har vi en meget stor petshop, hvor vi forhandler kvalitetsfoder af mærkerne VetPro, Hill's og Essential Foods. Derudover har vi mange produkter inden for kosttilskud og plejeprodukter samt masser af spændende tilbehør til både hund og kat.

Din dyrlæge og veterinærsygeplejerske har den højeste uddannelse indenfor ernæring samt pleje af hunde og katte. Så vi kan tilbyde professionel rådgivning og vejledning om fodring, pasning og pleje af dyrene.

Når man skal vælge foder til sin hvalp eller killing, er det vigtigt at være opmærksom på følgende:

  • Foderet skal være afbalanceret, således at almindelige kropsfunktioner opretholdes, og normal vækst og udvikling kan finde sted.
  • Væksten skal foregå med en hastighed, således at dyret kan få det fulde udbytte af sit nedarvede genetiske potentiale. Dette er mest optimalt i den periode, hvor knoglerne stadig er i stand til at vokse, men væksten skal foregå kontrolleret, således at der ikke forekommer unormal vækst.
  • Nogle ejere vil være bekymrede for, om deres hvalp/killing når at blive stor nok, når de fodrer restriktivt. Vil deres dyr blive lige så stor som de dyr, der bliver proppet med mad fra en meget tidlig alder, og derfor vokser meget hurtigt i de første måneder? Det vil den, og det vil foregå på en langsommere, mere naturlig og langt sundere måde.
  • Det skal være en god oplevelse for dit dyr at spise. Foderet skal være velsmagende, uden at man derfor er nødt til at gå på kompromis med indholdet af næringsstoffer, og hvalpen/killingen skal have ro til at spise.
  • En sund hvalp/killing skal være slank og velproportioneret. Overvægt belaster leddene, så der er er større risiko for udviklingsforstyrrelser som osteochondrose.
  • Overvægt skyldes, at dyret indtager flere kalorier end den forbrænder. Det er vigtigt, at man undgår at overfodre sin hvalp/killing.
  • Undgå at give vitamin-/mineraltilskud, specielt kalcium, til et allerede afbalanceret vækstfoder.

Foderet skal således bidrage med både god afstamning samt den optimale ernæring til den samlede vækst, foderet har stor indflydelse på dyrets senere voksenliv.