Mogens Hansen

Dyrlæge Mogens Hansen

Dyrlæge
Email: mogens@nkdyrehospital.dk

Helt fra jeg var ung har jeg engageret mig i frivilligt arbejde, hvor empati, menneskelighed, omsorg og nærvær har været det gennemgående tema. I mine unge år var jeg gennem mange år kampagneleder i Verdensnaturfonden (World Wildlife Fund), hvor jeg havde ansvaret for information om WWF i Danmark samt indsamling af midler til arbejdet.

Siden 1999 har jeg arbejdet frivilligt som arrangør og koordinator for mere end 15 gadehundeprojekter mange steder i verden. Dette gav mig i 2017 den prestigefyldte internationale pris som ”Årets Dyrlæge” indenfor internationalt dyrevelfærds arbejde, som blev overrakt til mig på Verdenskongressen for smådyrsdyrlæger. Og her i 2020 blev jeg formand for Foreningen Dyrlæger uden Grænser (Vets without Borders Denmark), som jeg selv var med til at stifte i 2006.

Foreningen Dyrlæger uden Grænser støtter mange projekter for gadedyr i hele verden både praktisk og økonomisk. Således har vi gennem årene koordineret og deltaget i mere end 15 projekter i Asien og Europa, hvor vi har neutraliseret og vaccineret mere end 20.000 gadehunde og –katte. Derudover har vi støttet utallige projekter økonomisk i Asien, Afrika, Europa samt Syd- og Mellemamerika.

Du kan være med til at støtte vores projekter ved at besøge www.fdug.dk

Dette arbejde har også fået mig til at indse, at kun gennem fælles samarbejde kan man få et godt resultat.

Og i mit daglige arbejde ligger disse værdier så dybt i mig, at jeg får en dejlig og menneskelig værdifuld oplevelse ved at behandle dyrene med stor empati og nærvær og samtidig sikre, at det foregår i fuldt samarbejde med dyreejerne, således at vi i fællesskab sikrer dyrene et godt, trygt og langt liv.

Mine mange år som dyrlæge (jeg blev færdig i 1982) sikrer også en stor erfarenhed i min behandling af dyrene, hvilket er til alles fordel.

Accepter marketing-cookies for at se videoen.

Lidt om mit faglige liv:

Det lå slet ikke i kortene, at jeg skulle være dyrlæge. Fra at ville være brandmand og pilot i mine helt tidlige dage, så var tandlæge i mange år på toppen af min ønskeseddel. Men da jeg kan lide at snakke med mennesker, og da dette nærmest er umuligt, når man er tandlæge (det er meget monolog fremfor dialog!), så valgte jeg at blive dyrlæge. Her kunne jeg både tale med ejerne og udføre tandlægearbejde på dyrene, så dette var en perfekt kombination.

Så i 1983 kunne jeg kalde mig dyrlæge, og inden min selvstændige tilværelse på Dyreklinikken Holger Danske har jeg arbejdet så forskellige steder som Flyvevåbnets Hundeskole i Karup, Værløse Dyreklinik, Aalborg Dyrehospital og Greve Dyrehospital, hvor jeg fik en uvurderlig erfaring, som jeg kunne bringe videre med mig i min selvstændige tilværelse.

Dyreklinikken Holger Danske, som jeg startede i 1988, var beliggende på Stubbedamsvej i Helsingør i kælderen på en stor villa, hvor jeg selv boede ovenpå. Og det var så mit tilholdssted i 23 år, men i 2011 blev rammerne på Dyreklinikken Holger Danske for små, og vi flyttede ud i nye lokaler på Fabriksvej, hvor Nordkystens Dyrehospital så dagens lys i september 2011.

Her har vi 670 m2 til at lave gode og hyggelige rammer for både dyrene og menneskene!

Hvis vi igen lige skal snakke lidt om mig, så spænder mine interesser fagligt fra kirurgi over laboratorieundersøgelser og hudproblemer til alternativ behandling.

Jeg har sammen med mange danske kollegaer startet www.netdyredoktor.dk, som i dag er den mest brugte kæledyrsportal i Norden. Sammen med de samme kollegaer har vi startet VetFamily, som er en sammenslutning af klinikker, som arbejder for bedre sundhed og behandling af kæledyr i Danmark.

Jeg har altid været tilknyttet Helsingør, som jeg flyttede til i 5 års alderen. Her har jeg gået på Kongevejen Skole, Gurrevej Skole, Rønnebær Alle Skole samt Helsingør Gymnasium. Jeg har boet mange forskellige steder i Helsingør, men jeg har også boet i Roskilde, Aalborg og Sverige. 

Privat har jeg gennem livet haft så forskellige interesser som hundetræning, sækkepibe, turneringsdans, badminton, tennis, karate, taekwondo og dykning.

I min sparsomme fritid holder jeg af at tilbringe tiden sammen med min kone Janne, som er operationssygeplejerske på Hvidovre Hospital. Og mit afkom er så gamle nu, at de har forladt reden for mange år siden. Min søn Johan er pædagog og bor i Valby, og min datter Sari bor på Bornholm, hvor hun arbejder som grafiker. Der er efterhånden også 5 børnebørn, der bliver brugt noget tid på.

 

Lidt tørre fakta om mig:

1982                Dyrlægekandidat

1982 – 1983 Dyrlæge og hundefører på Flyvevåbnets Hundeskole

1983 - 1985   Dyrlæge på Værløse Dyreklinik

1985 - 1987   Dyrlæge på Aalborg Dyrehospital

1987 - 1988   Dyrlæge på Greve Dyrehospital

1988 - 2011   Dyrlæge og ejer af Dyreklinikken Holger Danske

2011 - ?          Dyrlæge og ejer af Nordkystens Dyrehospital

Gennem min ungdom og studietid har jeg arbejdet så forskellige steder som Hotel Kystens Perle, Kølles Gaard, Dyrehavsbakken, Tivoli, Hotel Marina, Hotel Marienlyst samt Verdensnaturfonden.

Links til artikler:

www.fdug.dk

www.wwf.dk

www.netdyredoktor.dk