Gadehundeprojekter
Gadedyrsprojekter i verden
Vores dyrlæge Mogens Hansen har siden 1999 brugt mange ferier og meget energi på at hjælpe gadehunde og -katte i hele verden.
Således har han arrangeret, koordineret og selv deltaget i ca. 15 gadehundeprojekter i Europa, Indien og Thailand. Her har Mogens og hans hold af mange dyrlæger og veterinærsygeplejersker fra hele Skandinavien neutraliseret, vaccineret og behandlet mere end 10.000 hunde og katte.
I 2020 skulle Mogens og 30 hjælpere afsted til Nepal for at hjælpe en organisation i Kathmandu med et projekt, men det blev desværre aflyst som følge af corona virus.
Mogens var med til at stifte Dyrenes SOS tilbage i 2006, men i 2017 blev navnet ændret til Foreningen Dyrlæge uden Grænser (Vets without Borders Denmark)
Siden 2020 har Mogens været formand for foreningen, ligesom han i 2017 fik en meget anerkendt international pris som ”Årets Internationale Dyreven” valgt af dyrlæger fra hele verden. Denne pris blev overrakt ham under den store årlige internationale dyrlæge kongres.
Mogens har holdt mange foredrag om arbejdet både for dyrlæger, veterinærsygeplejersker samt klienter. Derudover blev der i 2004 lavet en filmserie på 4 udsendelser til ”Veterinärerne” på svensk TV4, hvor de fulgte vores arbejde på nogle projekter i Thailand.
Du kan læse om nogle af de mange projekter, som vi støtter, samt rejsebeskrivelser på foreningens hjemmeside her.
Hvad arbejder Foreningen Dyrlæger uden Grænser med?
Foreningen har gennem alle årene støttet NGO organisationer, som arbejder med gadehunde og -katte, hvor der foretages ABC arbejde. Disse organisationer indfanger hunde og katte, hvor der foretages neutralisering (kastration/sterilisation), vaccination samt parasitbehandling. Derefter bringes dyrene tilbage til deres oprindelige område.
Man har fundet frem til, at den eneste måde at begrænse antallet af gadehunde og rabiestilfælde er ved at neutralisere og vaccinere ca. 75 % af hundene i et givet område. Disse hunde vil så sørge for, at der ikke er "plads" til andre hunde i området, hverken fodermæssigt eller pladsmæssigt. Hvis man bare fjerner hundene fra området, enten ved at aflive, adoptere eller spise dem, så giver man plads til ca. 1,3 hund mere. Det har man set i de områder, hvor man systematisk har aflivet hundene gennem mange år. Det har kun bevirket, at der er kommet flere og flere hunde, hvorimod antallet af hunde og dermed også rabiestilfælde er faldet drastisk i de områder, hvor der systematisk foretages ABC arbejde.
Får I løn for arbejdet?
Alle betaler selv samtlige udgifter såsom rejse, ophold, mad og tabt arbejdsfortjeneste.
Men der er brug for hjælp til projekterne, da der skal bruges udstyr, medicin, vacciner o.l.
Så derfor kan du hjælpe ved at indbetale et beløb til vores mange projekter her.
Du kan støtte med større beløb ved at indbetale flere gange, og du kan også indmelde dig i Foreningen Dyrlæger uden Grænser på deres hjemmeside her.