Rejse med dyr

Rejse med dyr – hvad skal jeg huske?

Hvilke regler/love er vigtige at kende til i forbindelse med rejse med kæledyr?

Pas
Både hunde og katte skal have et kæledyrspas, hvis de skal uden for landets grænser. Dette kan du købe hos din lokale dyrlæge.

Vaccinationer
Både hunde og katte skal være vaccinerede mod rabies mindst 21 dage inden indrejse (ved første vaccination). Hvis vaccinationen vedligeholdes inden udløbsdato, kræver det ikke en ny ventetid på 21 dage ved de følgende vaccinationer.

Andre behandlinger
Nogle lande, for eksempel Norge, Malta og Storbritannien (februar 2020), har ekstra krav om ormebehandling af hunde 1-5 døgn inden indrejse.
Nogle lande, for eksempel JAPAN (februar 2020), har ekstra krav om sundhedstjek og udfyldt sundhedscertifikat 1-10 dage inden afrejse.
Vi anbefaler, at du kontakter ambassaden for det pågældende land, du rejser til med din hund/kat for at høre om de specifikke regler for det pågældende land.

Du kan også finde yderligere informationer på Fødevarestyrelsens hjemmeside

Generelt: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Rejse_med_kaeledyr/Sider/Rejse_med_kaeledyr.aspx

Hund: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/S%C3%A5dan-rejser-du-med-din-hund.aspx?Indgang=Dyr&Indgangsemne=Rejse+med+k%c3%a6ledyr&

Kat: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/S%C3%A5dan-rejser-du-med-din-kat.aspx?Indgang=Dyr&Indgangsemne=Rejse+med+k%c3%a6ledyr&

 

BAYVANTIC ER GIFTIGT FOR KATTE, da det indeholder permethrin. Derfor skal du være varsom, hvis du har både hund og kat i husholdningen.

Du kan også finde flere informationer om områdebestemte sygdomme på: https://www.esccap.org/

 

Hvad med selve rejsen?

Hunde og katte kan være meget nervøse under selve transporten. I mange tilfælde kan det afhjælpes med simple midler.

  • Du kan for eksempel sprøjte et tæppe med afslappende feromoner, og derefter lægge hunden/katten på tæppet. Dette giver dit kæledyr en afslappende fornemmelse af være i trygge og rolige omgivelser. Til katte findes produktet Feliway, og til hunde findes produktet Adaptil. Produkterne kan købes hos din dyrlæge.
  • Du kan også give forskellige sammensætninger af fodertilskud, vi anbefaler Aptus Relax. Aptus Relax indeholder “Colostrum Calming Complex”, grøn te, L-Tryptophan, og vitamin B1, hvilket blandt andet giver en større serotonin påvirkning og deraf en fornemmelse for velvære.
  • Du kan hente foldere med flere informationer omkring diverse feromon- og fodertilskudsbehandlinger i vores reception.

I de tilfælde hvor ovenstående tiltag ikke er nok, vil det være muligt med kraftigere receptpligtig medicin. Du kan kontakte os på klinikkens telefonnummer 49 20 30 16, for at booke en tid til en konsultation hos en af vores dyrlæger. De vil sammensætte den bedste behandling for dig og dit kæledyr.

Nogle kæledyr kan også blive meget køresyge ved transporter. Det er muligt at give dem en kvalmestillende behandling, som vil gøre køreturen mere behagelig. Den kvalmestillende medicin er receptpligtigt, og det kræver derfor en konsultation hos en af vores dyrlæger for at få dette udleveret.

Er der andet jeg kan gøre, når jeg rejser til udlandet med mit kæledyr?

Nogle områder, som for eksempel Sydeuropa, har sygdomme, som kan spredes via sandfluer og andre ektoparasitter, som ikke normalt findes i Danmark på nuværende tidspunkt. Derfor anbefaler vi, at din hund behandles med et ektoparasitmiddel, som også har en forebyggende effekt mod bid/stik – altså at der er mindre risiko for, at din hund bliver bidt/stukket. Mange af de tilgængelige produkter har ikke den effekt, da de virker ved at slå lopper, flåter mm. ihjel efter de har bidt. Men produkterne Bayvantic og Seresto (halsbånd) har også en afskrækkende effekt på ektoparasitterne. Derfor anbefaler vi, at din hund behandles med disse produkter ved rejse til disse destinationer. Ring og snak med os på klinikkens telefonnummer 49 20 30 16, hvis du er i tvivl om risiko ved din destination.