Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereOrmekur

Kan jeg bare hente en ormekur?

Det korte svar er ”nej”.

Medicin til behandling af parasitære infektioner også kaldet ”ormepiller/ormekur” er receptpligtig medicin. Det betyder, at dyrlægen skal have en diagnose til at begrunde sin behandling. Behandling af diverse indvoldsorm begrunder dyrlægen ofte på baggrund af en afføringsprøve fra hunden/katten.
Hvis du mistænker, at din hund/kat er inficeret med orm, anbefaler vi, at du kommer ind på klinikken med dit kæledyr til en klinisk undersøgelse - og at du medbringer en frisk afføringsprøve. Ud fra den kliniske undersøgelse, vil dyrlægen vurdere, om din hund/kat også kræver yderligere behandling. I nogle tilfælde vil en anden underliggende sygdom være årsagen til, hvorfor din hund/kat pludselig bliver inficeret med orm.

I nogle tilfælde kan dyrlægen udskrive receptpligtig medicin ved grundigt kendskab til patienten og patientens tidligere sygdomshistorik. Det kan i sjældne tilfælde retfærdiggøre en behandling uden konkret diagnose eller anden yderligere undersøgelse, som for eksempel en afføringsprøve.