Hundefoder

Hvad er det bedste foder til min hund?

Der er mange faktorer, som kan have indflydelse på, hvilken type foder der vil være bedst egnet til dit kæledyr. Dog vil det vigtigste altid være at se, hvordan din hund trives ved fodring med et specifikt produkt. De efterfølgende punkter kan have indflydelse på din hunds foderbehov. Vi står altid til rådighed her i klinikken, klar til at hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Generelt opdeles hundefoder i to kategorier: Livsstilsfoder og sygdomsdiæt.

  • Livsstilsfoder er til raske hunde uden diagnosticerede sygdomme eller racespecifikke krav til foder.
  • Sygdomsdiæter er beregnet til hunde med diagnosticerede sygdomme, hvor diæten er bevist til at gøre en positiv forskel for hundens helbred.

Hvordan skal jeg tage højde for min hunds alder?

Hundens ernæringsbehov ændres meget i løbet af deres liv, og det er derfor vigtigt, at deres foder passer til deres livsstadie. De fleste foderfirmaer opdeler deres livsstilsfoder i 3 faser; hvalp, voksen og senior.

  • Hvalpefoder passer til hunde i alderen fra anskaffelse (oftest 8 uger gammel) og indtil de er udvoksede. Dette tidspunkt kan variere i forhold til hundens størrelse som voksen, men generelt tager det 1 år +/- et par måneder. Små hunderacer er tidligere fuldt udvokset end store hunderacer.
    • Nogle foderproducenter opdeler ”hvalpe” perioden i to segmenter. Så deres hvalpefoder gælder fra 8 uger til 8-9 måneders alderen, hvorefter de skifter til ”juniorfoder” indtil de er udvoksede.
  • Voksenfoder passer til hunde i alderen 1 – 7 år
  • Seniorfoder er til hunde >7 år

 

Hvad hvis min hund er neutraliseret?

Neutraliserede hunhunde og hanhunde har en tendens til nemmere at blive overvægtige, da deres stofskifte kan reduceres med op til 30 % efter operationen. Derudover kan deres pels også blive mere mat at se på. Det er derfor en god ide at bruge en fodertype som har et reduceret kalorieindhold, men stadig indeholder alle de vigtige ingredienser for udvikling af hud og pels.

 

Hvilken type foder er det bedste til min syge hund?

Sygdomsfoder indeholder meget specialiserede foderprodukter, der tager hensyn til helt specifikke sygdomme som for eksempel leverlidelser, allergi og hudsygdomme. Opstart på sygdomsdiæter bør altid ske i forbindelse med anbefaling fra din egen dyrlæge.