Konsultation

Hvid kat bliver undersøgt af dyrlægen
Dyrlægebesøg på patientens præmisser

Når du kommer med din kat til en konsultation på Nordkystens Dyrehospital, gør vi hvad vi kan for at ventetiden skal blive så kort som muligt, og mens I venter anbefaler vi at lægge et tæppe over transportkassen så katten kun kan se ud ét sted eller slet ikke.

Katte bryder sig ikke meget om at sidde i deres transportkasse, hvor der er farer fra alle sider, og vi vil gerne hurtigt have jer ind i mere rolige omgivelser.

Når du og din kat kommer ind i konsultations-rummet, anbefaler vi at transportkassen åbnes, og katten roligt gives et valg for selv at komme ud af kassen – oplevelsen bliver meget sjovere, hvis man selv har valgt at være med til den. Tiden hvor katten ligger inde i sin kasse, bruges på at snakke med dig som ejer, om hvordan din kat har det og hvad der er sket siden sidst.

Hvis katten ikke selv ønsker at gå ud af kassen, er det vigtigt ikke at hive den ud, men at tage låget af kassen og lade katten ligge i bunden af kassen, så længe som muligt. Vi vil så undersøge katten som meget som muligt, mens den ligger i sin kasse og først tage den op, når det er nødvendigt for undersøgelsen.

Oftest vil vi starte med ikke at kigge katten i ansigtet, men bare ae den på kinderne og herefter starte undersøgelse med at være bagved katten. Dette er for ikke at virke truende overfor katten, da øjenkontakt nærmest er lig med en konflikt for en kat, og for at få kattens egen duft grundigt på vores hænder inden vi undersøger dens hoved. Ved at undersøge katten i denne rækkefølge, kommer vi som regel længst i vores undersøgelse, med en mindst muligt stresset kat.

Hvis din kat undervejs, giver udtryk for at den har brug for en pause, er der altid plads til det. Den skal have lov at gå rundt og snuse, og det vil også give os som dyrlæger et indblik i kattens øvrige adfærd – bevægelser, nysgerrighed, lugtesans og syn.

Inden I går hjem, tilbydes katten godbidder og hvis den er meget stresset hænger vi en lille pap-kat i dens transportkasse som er sprøjtet med feromoner, for at gøre turen hjem mere rolig.