Sundhedseftersyn

Sundhedsundersøgelse

Vi tilbyder sundhedseftersyn af dit kæledyr, så vi løbende kan kontrollere, at alt er, som det skal være. Sundhedseftersyn hjælper samtidig til at forebygge mulige sygdomme hos dyret. Alle sundhedseftersyn foretages i lyse, store og imødekommende rum, så både kæledyr og kæledyrsejer får den bedst mulige oplevelse hos dyrlægen.

Hos Nordkystens Dyrehospital har vi fokus på tryghed og nærvær for dig og dit dyr. Derfor gør vi også alt, vi kan for at skabe en god, nærværende og tryg oplevelse for alle parter ved en sundhedseftersyn.
Vi koncentrerer os om at skabe velfærd, øge sundhed og forebygge sygdomme hos vores familedyr.
Vores indsats og arbejde skal medføre mere velfærd, bedre sundhed og mindre sygdom hos vores firebenede venner, så de får et langt og godt liv til glæde for både dyreejere og os som dyrlæger og veterinærsygeplejersker.
Vi ønsker at være din sparringspartner, når det angår dine kæledyr, og derfor står vi altid klar med kvalificeret rådgivning.

Den unge hund og kat

Der sker meget i løbet af hundens eller kattens første leveår. Den skal opbygge sin krop og sig selv til det liv, der venter den. Det gælder sundhed, modning, socialisering og opdragelse. Her på Nordkystens Dyrehospital, tager vi hvalpe- og killingetiden meget alvorligt, da denne tid danner basis for resten af dit kæledyrs liv.

Spørg os før du anskaffer dig kæledyr!
Hvis du påtænker at få dig en killing eller hvalp, så står vi gerne til rådighed med kvalificeret rådgivning. Det er en stor beslutning at få et kæledyr. Man skal leve sammen med dette dyr i 10-15 år, så det er vigtigt, at det er det rigtige valg, man træffer. Ring endelig til os eller send os en mail, hvis du har nogle spørgsmål.

Valg af den rigtige kat

Vaccinationer

Vi anbefaler, at hvalpe og killinger bliver basisvaccineret 2 gange med ca. 4 ugers mellemrum. Ofte gives disse vacciner for hvalpenes vedkommende ved 8 og 12 uger og killingerne ved 12 og 16 uger. Der vaccineres så efter 1 år, og derefter vurderes vaccinebehovet hos det enkelte dyr ved de årlige sundhedseftersyn.

Hvalpeaftener

Vi tilbyder gratis hvalpe og killingeaftener. Det er en aften, hvor vi åbner klinikken for nye hvalpe- og killingeejere. Vi giver et lille foredrag om pasning, pleje, socialisering, opdragelse og træning. Hvalpene er meget velkommen til denne aften, for en stor del af aftenen handler også om, at hvalpene leger sammen, og de lærer, at klinikken ikke er farlig. Katte fungerer ikke på samme sociale måde, som hunde gør, så der er ikke "fri killinge-leg" til killingeaftenerne.

ID-mærkning

Det er lovpligtigt, at hunde bliver ID-mærket og registreret i Dansk Hunderegister, inden de er 4 måneder. Nu om dage får de fleste hunde en mikrochip lagt ind under huden i nakken. Nogle hvalpe bliver ID-mærket allerede hjemme hos avleren, mens andre bliver ID mærket hos dyrlægen i forbindelse med en af basis vaccinationerne.
Det er ikke lovpligtigt at ID-mærke katte, men vi anbefaler det kraftigt. Vi får tit indleveret bortløbne katte på klinikken. Hvis katten ikke er ID-mærket, har vi ingen mulighed for at finde ejeren. Det eneste, som vi kan håbe på, er, at ejeren reagerer på den efterlysning, vi sætter i lokalavisen. Det sker desværre sjældent, og hvis katten ikke kan videreformidles til en anden ejer, bliver den desværre aflivet. Dette kan undgås ved at ID-mærke sin kat. Hos katte er den mest normale ID-mærkning en øretatovering. Den kan læses fra afstand, så man kan se, om katten har en ejer. At øretatovere en kat kræver, at katten er bedøvet, derfor bliver det ofte gjort i forbindelse med neutralisationen. Hvis dit kæledyr bliver ID-mærket hos os, indberetter vi nummeret til Dansk Hunderegister eller Dansk Katteregister for dig. Disse registre er landsdækkende, og politiet, Falck og dyrlæger kan søge i disse registre, så du kan blive genforenet med dit kæledyr. Det er derfor vigtigt ved flytning, at du melder dette til registrene.

Forsikring

Hunde skal have en lovpligtig ansvarsforsikring fra 4 mdr.s alderen. Denne forsikring dækker skader, som din hund forårsager på andre personer og deres ejendom. Hvis du ikke har denne forsikring, risikerer du, at hvis din hund forårsager en ulykke, så kan du stå både med en stor bøde samt et erstatningskrav, som kan løbe op i 6 og 7 cifrede beløb. Dette kunne være en bilulykke med personskade, hvor erstatningsbeløb i millionklassen kan komme på tale.

Der er i dag mange forsikringsselskaber, som tegner sygeforsikringer. Dette er en rigtig god ide, da det kan blive meget dyrt, hvis dit dyr bliver sygt. Beløb på mere end 10.000,- er ikke usædvanligt i dag, og prisen på et brækket ben kommer nemt op på 20 - 30.000,- . Man kan tegne sygeforsikring til både hund og kat i dag, og prisen ligger på ca. 900,- for katte og 1100,- og opefter for hunde. Man skal generelt tegne forsikringen, mens dyret er ung og rask, og dette vil typisk være under 4 års alderen. Og der er generelt en måneds karenstid, så man kan ikke tegne den, når skaden er sket.

Fodring

På Nordkystens Dyrehospital kan vi vejlede dig gennem hele dit dyrs liv vedrørende fodring. Behovet hos dit dyr ændrer sig med alder, fysisk aktivitet, sygdom og drægtighed, og her får du den bedste og mest profesionelle vejledning, da dyrlæger og veterinærsygeplejersker har den højeste uddannelse indenfor dyrs sundhed og pleje. Og vi forhandler kun foder og andre produkter, som vi selv kan stå inde for.

VetFamily sundhedsprogram

Som en af de få klinikker i Danmark, tilbyder vi et sundhedsprogram til din hund eller kat. For en fast månedlig ydelse får du bl.a. sundhedsundersøgelse med vaccination, ubegrænset antal konsultationer, loppe- og flåtprodukter, klip af kløer og rabat på VetPro foder.

Med sundhedsprogrammet kan du årligt spare mange penge på dyrlægeregningerne.